MÓN ESPORTIU

El Baix Llobregat, epicentre de l'esport català
Per Carlos Fanlo

1. Panorama

Creix i creix l’esport al Baix Llobregat. Any rere any, la quantitat de clubs i instal·lacions de la comarca va en augment, així com tots aquells que practiquen qualsevol mena d’esport. I és que l’oferta del Baix és d’allò més amplia amb clubs punters en l’àmbit català i estatal; el bressol del rugbi espanyol és a Sant Boi i el del beisbol a Viladecans.

Però no només en aquests esports destaca la comarca. Futbol, tant masculí com femení, bàsquet, atletisme o natació són modalitats ben practicades al Baix, amb entitats potents que destaquen a Catalunya i amb un esport escolar que permet a qualsevol practicar la seva modalitat preferida.

En aquest capítol dedicat al món de l’esport repassarem a grans trets les infraestructures més destacades del Baix Llobregat -4.003 segons l’últim cens de 2023, tan sols per darrere del Barcelonès (6.098) i el Vallès Occidental (4.161)-, els clubs més representatius, els esportistes més destacats i les personalitats del món esportiu que van marcar una època durant la seva etapa professional.