L’Hospitalet de Llobregat

Núria Marín fa canvis al seu equip de govern per la crisi del Consell d'Esports

Nombre d’habitants (2019): 264.923
Superfície (km²): 12,40
Densitat de població (hab/km²): 21.364,75
Gentilici: Hospitalencs
Pagina web de l’Ajuntament: http://www.l-h.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2020: 261.400.000,00 €
Euros/habitant: 986,70 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: L’Hospitalet de Llobregat

El 16 de juny de 2020, el tinent alcalde d'Educació, Esports i Joventut de L'Hospitalet, Jaume Graells, i el regidor d'Esports, Cristobal Plaza, van dimitir després de denunciar un pressumpte desviament de fons en el Consell Esportiu de L'Hospitalet. Aquestes renúncies van provocar un canvi en el govern municipal: Maria Teresa Revilla va assumir la regidoria d'Esports i Laura García Manota, la de Joventut; i van afegir com a regidora adjunta d'Educació a Imán Aisa Abdellaoui. 

A la segona ciutat amb més habitants de Catalunya no hi va haver sorpreses durant les eleccions del 2019. El PSC va aconseguir una victòria aclaparadora i arribarà als 44 anys de govern interromput al municipi. Núria Marín va aconseguir el 43,3% dels vots a les eleccions municipals i amb 14 de 27 regidors, no va dependre de cap pacte per realitzar el seu programa electoral.

En 2019, al seu discurs després de ser investida, Marín va voler recordar els efectes de la crisi que “ens ha obligat a redirigir moltes de les prioritats cap a l’atenció a les persones. I a més, hem hagut de suplir moltes vegades el que les retallades dels governs estatal i autonòmic van desatendre”. Un cop superada la crisi, la socialista creu que no poden “abaixar la guàrdia” perquè hi ha conseqüències que encara perduren, com “el retrocés en les condicions laborals”.

ELS REGIDORS QUE CONFORMEN EL PLE PER AL MANDAT 19-23

 

Per a l’alcaldessa, aquest mandat “culminarà la gran transformació que hem treballat des del 1979”. El seu govern “es basa en la premissa de generar riquesa per redistribuir-la en forma de millores als barris, serveis socials i polítiques d’ocupació. Un model clarament socialdemòcrata. El meu compromís ha estat, és i serà avançar en la igualtat d’oportunitats per a tothom. Per això la igualtat d’oportunitats ha dirigit i dirigirà de forma transversal la nostra acció de govern”.

En aquesta legislatura, Marín va dividir el govern en nou àrees, amb l’objectiu “d’encarar una gran transformació”. Aquestes àrees són Planificació, Projectes Estratègics i Hisenda; Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat; Convivència i Seguretat; Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social; Equitat, Drets Socials i Recursos Humans; Educació, Esports i Joventut; Innovació i Cultura; i Participació i Relacions Ciutadanes.

 

L’Hospitalet és una de les ciutats més denses del món

 

EL CARTIPÀS

Núria Marín i Martínez
Alcaldessa

Francesc J. Belver i Vallés
1r tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea de Planificació Estratègica i Econòmica, Joventut i Esports

Cristian Alcázar Esteban
2n tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat

José Castro Borrallo
3r tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea de Convivència i Seguretat

Rocío Ramírez Pérez
4t tinenta d’alcaldia. Regidora titular de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social

Jesús Husillos Gutiérrez
5è tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans

David Quirós Brito
6è tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura. Regidor del Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud)

María Ángeles Sariñena
7a tinenta d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes. Regidora de Cultura Popular

Laura García Manota
Regidora de Joventut. Regidora d'Igualtat

Maria Teresa Revilla
Regidora adjunta d'Esports. Regidora del Districte VI (Bellvitge i Gornal)

Imán Aisa Abdellaoui
Regidora adjunta d'Educació 

Maite Revilla Sànchez
Regidora del Districte I (El Centre, Sant Josep i Sanfeliu)

Olga Gómez
Regidora del Districte II (Collblanc i la Torrassa)

Lola Ramos Zafra
Regidora del Districte IV (Les Planes i La Florida). Regidora del Districte V (Publilla Cases i Can Serra)

 

A la presentació del cartipàs del 2019, Marín va destacar projectes urbanístics com el soterrament de les vies del tren al seu pas per la ciutat, la creació d’un “nou espai de centralitat metropolitana” a Can Rigal i la instal·lació d’ascensors als edificis de Bellvitge. L’alcaldessa també va insistir en la seva intenció de “profunditzar en la política de proximitat”.

En l’oposició del consistori hospitalenc, ERC es va alçar com a cap de l’oposició i principal representant de l’independentisme en un municipi que tradicionalment ha tingut poca presència. De fet, Junts per l’Hospitalet i la CUP van quedar sense representació al 2019. Ciudadanos va quedar com a tercera força amb 4 regidors, seguit de prop per En Comú, que va aconseguir 3. El PP va resistir amb Sonia Esplugas com única representant popular a la ciutat riberenca.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021