L’Hospitalet de Llobregat

Núria Marín governarà en minoria a l’Hospitalet fins 2027

Nombre d’habitants (2022): 265.444
Superfície (km²): 12,40
Densitat de població (hab/km²): 21.406,8
Gentilici: Hospitalencs
Pàgina web de l’Ajuntament: http://www.l-h.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 258.485.000 €
Euros/habitant: 907,35 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: L’Hospitalet de Llobregat

 

A la segona ciutat amb més habitants de Catalunya, Núria Marín és reelegida alcaldessa de L’Hospitalet a l’obtenir el 38,4% dels vots a les eleccions municipals i amb 13 de 27 regidors i regidores -perd un respecte fa quatre anys-. Aquesta vegada es tracta d’un govern municipal en minoria i que haurà de realitzar pactes puntuals amb les altres formacions del Ple per poder tirar endavant qüestions claus com els pressupostos, les ordenances municipals o els projectes de ciutat.

Per això, l’alcaldessa estén la mà als hereus del PSUC que des del 1979 i durant 16 anys ja van formar amb els socialistes una aliança d’esquerres per afrontar “el projecte històric d’un Hospitalet sense vies ni autovies”. En aquest sentit, Marín subratlla que “el futur de l’Hospitalet demana sumar i diàleg per afrontar aquest repte”.

Marín, que complirà 19 anys com a alcaldessa en finalitzar aquest mandat i un total de 42 anys com a regidora i a l’Ajuntament, reconeix que “fer política municipal enganxa”. Aquest mandat 2023-2027, repartirà el seu temps també entre dos càrregs: presidir l’Ajuntament de l’Hospitalet i com a senadora, deixant de ser la presidenta de l’Ajuntament.

 

 

Per ella, el mandat que finalitza el 2027 serà “el de l’ambició per l’Hospitalet, una ambició col·lectiva que ens ha de portar cap a una ciutat més equilibrada territorialment, més verda, més social, més equipada i més segura”. Així, fa referència a dos grans projectes de ciutat: el soterrament de les vies del tren i la transformació de l’avinguda de la Granvia, des de la plaça d’Europa fins al riu. També indica que farà possible “el desenvolupament del BioClúster d’Innovació i Salut i la creació d’un nou pulmó verd a la ciutat”.

La corporació municipal per al mandat 2023-2027 també la formen quatre representants d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit líder de la oposició que ha perdut un regidor respecte a la passada legislatura. Aquesta baixada contrasta amb l’auge de les dretes. El PP de Sonia Esplugues se situa com a tercera força i empata amb 4 regidors amb els republicans. Per la seva banda, VOX entra amb tres representants. Uns resultats que porten la desaparició de Ciutadans del consistori, després que apostés per Miguel García com a líder de la llista.

Les anàlisis electorals a nivell micro, segons el diari local l’Estaca, posen de manifest dues realitats: que es va votar en clau de país i no en clau autonòmica o municipal i que als territoris de rendes més baixes es va votar més a la dreta i a la ultradreta que no pas a l’esquerra.  

 

 

EL CARTIPÀS

Núria Marín i Martínez
Alcaldessa

Francesc J. Belver i Vallés
1r tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’àrea d’hisenda i urbanisme

Jesús Husillos Guitérrez
2n tinent d’alcaldia. Regidor de l’àrea de seguretat, mobilitat i recursos humans

David Quirós Brito
3r tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’àrea de serveis a les persones

Laura García Manota
4a tinenta d’alcaldia. Regidora titular de l’àrea de drets socials 

José Antonio Alcaide Martín
5è tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’àrea de promoció econòmica, comerç i turisme i del Districte I (el Centre, Sant Josep i Sanfeliu)

David Gómez Luque
6è tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’àrea de manteniment i serveis

Rocío Ramírez Pérez 
7a tinenta d’alcaldia. Regidora titular de l’àrea de TIC i relacions amb la ciutadania

Maite Revilla Sánchez
Regidora de govern d’Esports i del districte VI (Bellvitge i Gornal)

Rafael Gómez Viñas
Regidor titular de govern d’Inversions, Habitatge i Plans Integrals

Olga Gómez Fernández
Regidora del Districte II (Collblanc i la Torrassa)

Imán Aisa Abdellaoui
Regidora del Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud)

Lola Ramos Zafra
Regidora dels Districtes IV i V (les Planes, la Florida, Pubilla Cases i Can Serra)