L’Hospitalet de Llobregat

Núria Marín, imparable

Nombre d’habitants (2019): 264.923
Superfície (km²): 12,40
Densitat de població (hab/km²): 21.364,75
Gentilici: Hospitalencs
Pagina web de l’Ajuntament: http://www.l-h.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2020: 261.400.000,00 €
Euros/habitant: 986,70 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: L’Hospitalet de Llobregat

A la segona ciutat amb més habitants de Catalunya no hi va haver sorpreses. El PSC va aconseguir una victòria aclaparadora i arribarà als 44 anys de govern interromput al municipi. Núria Marín va aconseguir el 43,3% dels vots a les eleccions municipals i amb 14 de 27 regidors, no depèn de cap pacte per realitzar el seu programa electoral.

Al seu discurs després de ser investida, Marín va voler recordar els efectes de la crisi que “ens ha obligat a redirigir moltes de les prioritats cap a l’atenció a les persones. I a més, hem hagut de suplir moltes vegades el que les retallades dels governs estatal i autonòmic van desatendre”. Un cop superada la crisi, la socialista creu que no poden “abaixar la guàrdia” perquè hi ha conseqüències que encara perduren, com “el retrocés en les condicions laborals”.

ELS REGIDORS QUE CONFORMEN EL PLE PER AL MANDAT 19-23

 

Per a l’alcaldessa, aquest nou mandat “culminarà la gran transformació que hem treballat des del 1979”. El seu govern “es basa en la premissa de generar riquesa per redistribuir-la en forma de millores als barris, serveis socials i polítiques d’ocupació. Un model clarament socialdemòcrata. El meu compromís ha estat, és i serà avançar en la igualtat d’oportunitats per a tothom. Per això la igualtat d’oportunitats ha dirigit i dirigirà de forma transversal la nostra acció de govern”.

Per al nou mandat, Marín ha dividit el govern en nou àrees, amb l’objectiu “d’encarar una gran transformació”. Aquestes àrees són Planificació, Projectes Estratègics i Hisenda; Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat; Convivència i Seguretat; Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social; Equitat, Drets Socials i Recursos Humans; Educació, Esports i Joventut; Innovació i Cultura; i Participació i Relacions Ciutadanes.

L’Hospitalet és una de les ciutats més denses del món

 

EL CARTIPÀS

Núria Marín i Martínez
Alcaldessa

Francesc J. Belver i Vallés
1r tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea de Planificació, Projectes Estratègics i Hisenda

Cristian Alcázar Esteban
2n tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat

José Castro Borrallo
3r tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea de Convivència i Seguretat

Rocío Ramírez Pérez
4t tinenta d’alcaldia. Regidora titular de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social

Jesús Husillos Gutiérrez
5è tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans

Jaume Graells i Veguin
6è tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut

David Quirós Brito
7è tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’Àrea d’Innovació i Cultura. Regidor del Districte III (Santa Eulàlia-Granvia)

María Ángeles Sariñena Hidalgo
8a tinenta d’alcaldia. Regidora titular de l’Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes. Regidora de Cultura Popular i Tradicional

Laura García Manota
Regidora d’Igualtat. Regidora adjunta de Joventut

Cristobal Plaza Lao
Regidor d’Esports. Regidor del Districte VI (Bellvitge i Gornal)

Maria Teresa Revilla Sánchez
Regidora del Districte I (Centre, Sant Josep i Sanfeliu)

Olga Gómez Fernández
Regidora del Districte II (Collblanc - La Torrassa)

María Dolores Ramos Zafra
Regidora del Districte IV (Les Planes i La Florida) i Districte V (Pubilla Casas i Can Serra)

 

A la presentació del cartipàs, Marín va destacar projectes urbanístics com el soterrament de les vies del tren al seu pas per la ciutat, la creació d’un “nou espai de centralitat metropolitana” a Can Rigal i la instal·lació d’ascensors als edificis de Bellvitge. L’alcaldessa també va insistir en la seva intenció de “profunditzar en la política de proximitat”.

En l’oposició del consistori hospitalenc, ERC s’ha alçat com a cap de l’oposició i principal representant de l’independentisme en un municipi tradicionalment ha tingut poca presència. De fet, Junts per l’Hospitalet i la CUP han quedat sense representació. Ciudadanos queda com a tercera força amb 4 regidors, seguit de prop per En Comú, que ha aconseguit 3. El PP resisteix amb Sonia Esplugas com única representant popular a la ciutat riberenca.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: https://www.elllobregat.com/anuari2020