El Papiol

Jordi Bou (Fem El Papiol) recupera l’alcaldia amb uns resultats ajustats amb Sumem Per El Papiol

Nombre d’habitants (2022): 4.274
Superfície (km²): 8,95 km2
Densitat de població (hab/km²): 477,5
Gentilici: Papiolencs
Pàgina web de l’Ajuntament: http://www.elpapiol.cat
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 8.217.680,32 €
Euros/habitant: 1.922,71 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Sant Feliu de Llobregat

 

Jordi Bou recupera l’alcaldia després de guanyar les eleccions del 28 de maig de 2023 amb el 45,10% dels vots i 5 regidors, un marge molt ajustat respecte el seu principal rival, Sumem per El Papiol. En aquesta ocasió i fins a 2027, governarà en solitari. La candidatura municipal del PSC obté, a l’oposició, 4 regidors i un 34,45% dels vots, junt amb ERC - AM i APM - AMUNT també a l’oposició.

El partit de ERC era encapçalat fins a les eleccions pel delegat del Govern a Barcelona, president de la Federació comarcal d’ERC del Baix Llobregat i vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Joan Borràs. Tot i tenir l’alcaldia i càrrecs de responsabilitat a la capital catalana, va decidir no presentar-se a les eleccions municipals de maig de 2023, la qual cosa no va ajudar al fet que el partit patís una caiguda important al municipi de menys de 5.000 habitants. 

 

 

El partit d’ERC, concretament, ha perdut 3 representants a la població papiolenca. D’aquesta forma, passa a ser una de les forces menys votada. A l’Anuari 2023 Next Llobregat, tot i així, deixa clars els reptes que considera que s'han d'assumir del 2023 al 2027: fer front a l’execució del nou carrer que connectarà el Papiol amb Molins de Rei, i que dotarà el poble d’un segon nexe d’entrada i sortida, millorant l’actual limitació. En segon lloc, la construcció del nou centre cultural, una demanda ciutadana que, segons explica l’alcalde fins al 2023, prové d’anys enrere, i que s’hauria de concretar en el proper mandat. En darrer lloc, la tramitació del nou Pla Especial de protecció del patrimoni del Papiol, amb la finalitat de posar al dia i preservar aquells edificis, espais o elements que formen part de l’ADN del municipi.

María José Giner, cap de l’oposició de Sumem per El Papiol - CP, indica a l’anuari que el desafiament més gran al qual s’enfronta el Papiol és la gestió de la crisi social i econòmica. “No podem oblidar que durant els anys marcats per la pandèmia hem vist com tancaven diferents establiments comercials i petites empreses i que, per tant, la reactivació del comerç local i de la petita i mitjana empresa, serà un altre dels desafiaments. Caldrà potenciar l’emprenedoria, la innovació i treballar per l’especialització, l’autonomia productiva i el teixit industrial”, assegura.

 

 

EL CARTIPÀS

Jordi Bou Compte
Alcalde. Àrea d’Alcaldia, Hisenda, Territori, Administració i Seguretat Ciutadana 

Anna Serra Garcia
1a tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Educació, Infància, Cultura, Serveis Socials, Habitatge, Cooperació i Turisme

Marta Casas Margarit
2a tinenta d’alcalde de l’Àrea de Joventut, Comunicació, Medi Ambient, Comerç i Promoció Econòmica

Àngela Flores Rubio
3a tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat, Salut Pública, Festes, Recursos Humans i Participació Ciutadana

Francesc Ordoño Madolell
Regidor delegat de l’Àrea d’Esports, Obres, Serveis Urbans, Protecció Civil, Llicències i Mobilitat