Collbató

Socialistes i municipalistes pacten pel futur de Collbató

Nombre d’habitants (2022): 4.726
Superfície (km²): 18,07
Densitat de població (hab/km²): 261,5
Gentilici: Collbatonins
Pàgina web de l’Ajuntament: http://www.collbato.cat
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 6.899.287,90 €
Euros/habitant: 1.459,86 € 
Demarcació electoral: Igualada
Partit judicial: Martorell

 

Gemma Rodríguez expulsa a ERC de l’alcaldia de Collbató en uns comicis d’empat agredolç, on els socialistes s’han imposat en nombre de vots però no han arribat a la majoria necessària per al govern en solitari. Socialistes de Collbató (PSC-CP), que ha obtingut el 25,65% dels vots i ha augmentat el nombre de regidors a 3, ha reforçat la seva representació en detriment d’ERC-AM, encapçalada per l’ex batle Miquel Solà. Aquesta vegada, tot i que els republicans s’han situat com la segona força en vots – el 24,49% –, han vist minvats els resultats electorals que van aconseguir al 2019, quan ostentaven la majoria absoluta amb 6 regidors. Ara, però, la seva presència s’ha reduït a 3 regidors.

La fracció al ple municipal es completa amb l’entrada de la candidatura municipalista Collbatots, agrupació de veïns sense cap marca partidista i amb Pau Calsina al capdavant, que s’ha emportat el 22,56% dels vots i ha obtingut també 3 regidors. Ha estat precisa-ment aquesta la clau que ha permès la investidura de Rodríguez, que ha rebut els vots d’aquest grup d’electors tot conformant un pacte amistós de govern en coalició.

Pel que fa als partits restants, Junts Per Collbató i PP – que han quedat en quarta i cinquena posició respectivament – han obtingut ambdues 1 regidor. La candidatura de Ciutadans, no obstant, ha desaparegut del ple i ha perdut l’únic regidor que conservava, fruit de les anteriors eleccions.

 

 

En aquesta nova etapa de mandat, Rodríguez té clar que “el primer és escoltar les necessitats de Collbató, i per a això s’haurà de ser capaç d’empatitzar i ser resolutius”. Tanmateix, una de les principals prioritats serà garantir un model de municipi amb “suficients recursos propis, que permetin no només que la població no hagi de carregar amb impostos elevats, si no que també pugui assegurar un bon manteniment de la via pública i les seves infraestructures, i donar major suport a les entitats i associacions municipals”. 

 

 

EL CARTIPÀS

Gemma Rodríguez Quiñonero
Alcaldessa. Coordinadora de l’Àrea de Serveis Generals i de l’Àrea de Serveis Tècnics. Alcaldia amb atribució de Secretaria, Serveis Jurídics, Contractació, Recursos Humans, Atenció Ciutadana, Entitats i Associacions, Serveis Socials, Gent Gran, Benestar Animal, Urbanisme, Habitatge i Serveis al Territori

Pau Calsina García
1r tinent d’alcaldia. Coordinador de l’Àrea de Serveis a les Persones i de l’Àrea de Seguretat Ciutadana. Regidor de Turisme, Promoció Econòmica, Comerç, Cultura, Biblioteca, Patrimoni, Espais Públics i Via Pública, i Mobilitat

Pedro Pedreño Crouseilles
2n tinent d’alcaldia. Regidor del Comissionat del Servei Municipal d’Aigua i adjunt a Recursos Humans

Sergio Trigo Gallardo
3r tinent d’alcaldia. Regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Civisme i Convivència, Medi Ambient, Medi Natural i Defensa Forestal, Participació Ciutadana, Noves Tecnologies i Administració Electrònica, i Transparència i Bon Govern

Jesús Domene Martínez
Regidor de Comunicació, Protocol, Salut i Sanitat Pública, i Intervenció, Economia i Hisenda

Tamara Rodríguez Cebollada
Regidora d’Esports, Joventut, Educació i Igualtat