Sant Vicenç dels Horts

Miguel Comino governa el municipi d’Oriol Junqueras amb el suport de Cs

Nombre d’habitants (2019): 28.117
Superfície (km²): 9,12
Densitat de població (hab/km²): 3.083
Gentilici: Vicentins
Pagina web de l’Ajuntament: http://www.svh.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2020: 31.132.580,00 €
Euros/habitant: 1.107,25 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Sant Feliu de Llobregat

El PSC ha aconseguit l’alcaldia del municipi on Oriol Junqueras va ser alcalde del 2011 a 2015. Els socialistes, liderats per Miguel Comino, van arribar a un acord amb Ciutadans el dia abans de la investidura. Amb aquest acord, està previst que C's entri algovern encapçalat per Comino, després d’un “marge de temps per generar espais de col·laboració i de confiança mútua que ens permeti afrontar en les millors condicions possibles aquest nou mandat 2019-2023”, segons anunciava l’acord.

 

una de les imatges de l’inici del mandat: aymerich cedeix el bastó a comino

 

A la sessió d’investidura, Comino va ser investit a la primera votació amb els vots del seu partit i dels seus nous aliats, que en principi havien d’abstenir-se i van optar per donar-li una majoria absoluta que l’exalcaldessa Maite Aymerich va recriminar.

L’acord entre PSC i C’s fixa crear una comissió de seguiment, però donant llibertat de vot en les qüestions de tipus ideològic. Serà “un nou govern que es compromet a no utilitzar la institució al servei de cap causa partidista, a no dividir a la ciutadania vicentina i a garantir la neutralitat ideològica de l’espai públic”, segons explicaven en el document de l’acord.

 

Els regidors a la porta de l’ajuntament el 15 de juny

 

EL CARTIPÀS

Miguel Comino
Alcalde. Regidor d’Organització i Relacions Institucionals

Mireia Vergés
1a tinenta d’Alcaldia. Regidora de Gent Gran. Regidora de Serveis Socials. Regidora d’Espai Públic i Serveis Municipals. Regidora de Sant Antoni i de La Vinyala – Poble Nou.

Carmen Soffiati
2a tinenta d’Alcaldia. Regidora de Secretaria General, Gestió Administrativa i Assessoria Jurídica. Regidora d’Autorització i control d’activitats econòmiques

Isidre Bautista
3r tinent d’Alcaldia. Regidor de Cultura. Regidor de Solidaritat i Cooperació. Regidor de Urbanisme, Projectes i Obres Públiques. Regidor de Sant Roc, La Font del Llargarut i Vila Vella.

Juan Ramón Torres
4t tinent d’Alcaldia. Regidor de Recursos Humans. Regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció civil. Regidor de Accessibilitat Universal. Regidor de Regidories de barri. Regidor de La Guàrdia i el Llinàs

Maria Peláez
5a tinenta d’Alcaldia. Regidora de Joventut i infància. Regidora de Feminisme i LGTBI. Regidora de Consum, Salut i Habitatge social. Regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espai Natural. Regidora de Salut i Consum. Regidora de Can Sàbat i El Turó

Xavier Gómez
6n tinent d’Alcaldia. Regidor d’Economia i Hisenda. Regidor d’Esports i Promoció d’hàbits saludables. Regidor de Indústria. Regidor de Comerç. Regidor de Agricultura. Regidor d'Emprenedoria. Regidor de Promoció i Foment de l’ocupació. Regidor d’Autorització i control d’activitats econòmiques

Lídia Vargas
7a Tinenta d’alcaldia. Regidora del Servei Integral d’Atenció i Ciutadana. Regidora del Servei d’Informació i Atenció a l’Empresa.

Paqui Capellades
Regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme. Regidora de Memòria històrica i Atenció a les entitats. Regidora de Participació Ciutadana i Convivència. Regidora adjunta a Cultura. Regidora de Can Ros i El Serral.

Patricia Higueras
Regidora d’Educació i Comunicació. Regidora de Sant Josep

Antolín Jiménez
Regidor de Mobilitat i Transport públic. Regidor de Sistemes d’informació i Noves Tecnologies.

 

Maite Aymerich, alcaldessa que va substituir a Junqueras des del 2015 a 2019, va criticar durament a un PSC que el seu objectiu “no era un altre que tirar-nos de l’alcaldia”. La republicana va defensar la seva gestió, al·legant que han reduït l’endeutament en 1,3 milions d’euros, a més de preveure un tancament de l’exercici pressupostari “amb superàvit i diners en la caixa”. Els republicans van presentar-se a les eleccions sota la candidatura de Junts per Sant Vicenç i van aconseguir vuit regidors. En Comú té dos representants a l’ajuntament.

 Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021