Sant Esteve Sesrovires

Enric Carbonell (PSC) supera una legislatura tensa i segueix com a alcalde

Nombre d’habitants (2018): 7.800
Superfície (km²): 18,56 km2
Densitat de població (hab/km²): 420,3
Gentilici: Sesrovirencs
Pagina web de l’Ajuntament: http://www.sesrovires.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2018: 11.860.030,03 €
Euros/habitant: 1.520,52 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Martorell

No han estat anys fàcils per a l’alcalde socialista Enric Carbonell. L’acord entre PSC, ERC i Entesa va possibilitar un repartiment del bastó de comandament entre socialistes i republicans que no va finalitzar gaire bé. La relació es va trencar el febrer de 2018, a un any de les eleccions. Hi van haver acusacions creuades entre ambdós partits i els socialistes van buscar el suport del PDeCAT per al restant de legislatura.

Les darreres eleccions municipals van donar la victòria a ERC amb 5 regidors, per 4 de la formació de Carbonell. AraSes, Ciutadans, Alternativa Unitària (AuxSes) i Sesrovires En Comú van aconseguir un regidor cadascú. Amb una rivalitat en moments de màxima tensió, Enric Carbonell ha aconseguit ser investit amb el suport de AraSes, Cs i Comuns. Sigui com sigui, no es planteja com una legislatura fàcil per a l’alcalde socialista, que haurà de mantenir el diàleg amb els seus suports per portar a terme el seu programa.

En un comunicat conjunt, Esquerra i Alternativa van lamentar que Sesrovires En Comú hagués donat suport a Carbonell i que, amb Ara, hagin apuntalat “un règim que durant dècades ha hipotecat el nostre poble”.

 

EL CARTIPÀS

Enric Carbonell Jorba
Alcalde. Regidor de Serveis Territorials. Regidor de Comunicació Transparència. Regidor d’Economia i Hisenda

Roser Brosed Yuste
1a tinent d’Alcalde. Regidora de Règim intern. Regidora de Seguretat ciutadana, Civisme i Convivència. Regidora de Gènere i Igualtat. Regidora de Participació Ciutadana

Elisenda Barberà Pujol
2a tinent d’Alcalde. Regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Acció turística. Regidora de Formació i Ocupació. Regidora de Cultura. Regidora de Benestar Social i Gent Gran

Òscar Rodríguez Andreu
3r Tinent d’Alcalde. Regidor d’Esports i Salut. Regidor d’Infància i Joventut. Regidor d’Educació

 

Roser Brosed, portaveu socialista, va defensar el pacte, que defineix com a la nova etapa “de la consolidació del nou model econòmic de Sant Esteve, de la construcció del futur, la de la recuperació de la convivència i el respecte per la diversitat i la pluralitat”.

En un ajuntament que ha viscut moltes tensions en els darrers anys, els dos partits “grans” a Sant Esteve hauran de dialogar constantment amb els altres partits minoritaris, perquè una nova ruptura o aliança podria desencadenar un panorama diferent, on Carbonell podria reafirmar-se en el poder, o perdre-ho.