Sant Esteve Sesrovires

Enric Carbonell (PSC) supera una legislatura tensa i segueix com a alcalde

Nombre d’habitants (2019): 7.612
Superfície (km²): 18,56 km2
Densitat de població (hab/km²): 410,12
Gentilici: Sesrovirencs
Pagina web de l’Ajuntament: http://www.sesrovires.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2019: 12.600.000,00 €
Euros/habitant: 1.655,28 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Martorell

No han estat anys fàcils per a l'alcalde socialista Enric Carbonell. L'acord entre PSC, ERC i Entesa va possibilitar un repartiment del bastó de comandament entre socialistes i republicans que no va finalitzar gaire bé. La relació es va trencar el febrer de 2018, a un any de les eleccions. Hi va haver acusacions creuades entre ambdós partits i els socialistes van buscar el suport del PDeCAT per al restant de legislatura.

No es planteja com una legislatura fàcil per a l'alcalde socialista, que haurà de mantenir el diàleg amb els seus suports per portar a terme el seu programa. La seva primera amenaça del mandat ha estat una fallida moció de censura, encapçalada per la cap de llista d'ERC, Carme Rallo, que després de pactar amb la resta de l'oposició va estar a punt d'acabar amb el govern de Carbonell. A l'últim moment, però, els socialistes van arribar a un acord amb Joan Galceran, obtenint el seu suport a canvi de la primera tinença d'alcaldia.

EL CARTIPÀS

Enric Carbonell Jorba
Alcalde. Regidor de Serveis Territorials. Regidor de Comunicació Transparència. Regidor d’Economia i Hisenda

Joan Galceran i Margarit
1er tinent d'Alcalde. Coordinació d'àrees

Roser Brosed Yuste
2a tinent d’Alcalde. Regidora de Règim intern. Regidora de Seguretat ciutadana, Civisme i Convivència. Regidora de Gènere i Igualtat. Regidora de Participació Ciutadana

Elisenda Barberà Pujol
3a tinent d’Alcalde. Regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Acció turística. Regidora de Formació i Ocupació. Regidora de Cultura. Regidora de Benestar Social i Gent Gran

Òscar Rodríguez Andreu
4t Tinent d’Alcalde. Regidor d’Esports i Salut. Regidor d’Infància i Joventut. Regidor d’Educació

 

Les darreres eleccions municipals van donar la victòria a ERC amb 5 regidors, per 4 de la formació de Carbonell. AraSes, Ciutadans, Alternativa Unitària (AuxSes) i Sesrovires En Comú van aconseguir un regidor cadascú. Amb una rivalitat en moments de màxima tensió, Enric Carbonell ha aconseguit ser investit amb el suport d'AraSes, Cs i Comuns.

En un comunicat conjunt, Esquerra i Alternativa van lamentar que Sesrovires En Comú hagués donat suport a Carbonell i que, amb Ara, hagin apuntalat "un règim que durant dècades ha hipotecat el nostre poble".

Roser Brosed, portaveu socialista, va defensar el pacte, que defineix com a la nova etapa "de la consolidació del nou model econòmic de Sant Esteve, de la construcció del futur, la de la recuperació de la convivència i el respecte per la diversitat i la pluralitat".

En un ajuntament que ha viscut moltes tensions en els darrers anys, els dos partits "grans" a Sant Esteve hauran de dialogar constantment amb els altres partits minoritaris, perquè una nova ruptura o aliança podria desencadenar un panorama diferent, on Carbonell podria reafirmar-se en el poder, o perdre-ho.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021