Cervelló

José Ignacio Aparicio guanya unes eleccions molt ajustades a Cervelló

Nombre d’habitants (2022): 9.307
Superfície (km²): 24,10 km2
Densitat de població (hab/km²): 386,2
Gentilici: Cervellonencs
Pagina web de l’Ajuntament: http://www.cervello.cat
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 11.598.624,23 €
Euros/habitant: 1246,2 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Sant Feliu de Llobregat

 

M’estimo Cervelló (PSC) s’imposa a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 amb sis regidors, prop de la majoria absoluta, però perd al soci de govern. José Ignacio Aparicio, per tant, és alcalde per tercera vegada sense la necessitat de buscar-se un soci que li garanteixi l’estabilitat com va passar als darrers mandats municipals.

Així i tot, els comicis han estat molt ajustats amb una segona força més votada, ERC, que s’ha fet amb 5 representants. Ciutadans ha perdut tota la seva representació i Sempre per Cervelló i Vox obtenen un regidor cadascun. Per tant, José Ignacio Aparicio continuarà al capdavant de l’alcaldia de Cervelló en un consistori que passa de tres a quatre forces polítiques amb l’entrada de Vox.

 

 

La nova organització de l’Ajuntament contempla tres grans àrees juntament amb el Gabinet d’Alcaldia: Serveis Generals i Bon Govern; Territori, Activitat Econòmica i Sostenibilitat; i Serveis a les Persones. En el discurs d’investidura post eleccions al 2023, l’alcalde dona les gràcies a la ciutadania i al consistori recordant “com ha millorat el poble en els darrers vuit anys, tot i que encara queda molt per fer”. En aquest sentit, nomena els tres eixos que marcaran aquesta legislatura que acaba al 2027 que són la seguretat, els serveis i la sostenibilitat.

“M’estimo Cervelló, les seves muntanyes, els seus carrers, les cabanes de pedra seca, el castell, l’església de Santa Maria, els seus camins, la riera, la gent...”, indica Aparicio a l’Anuari 2023 del Next Llobregat.

 

 

EL CARTIPÀS

José Ignacio Aparicio Ciria
Alcalde. Gabinet d’Alcaldia, Comunicació, Protocol i Participació Ciutadana

Montserrat Canas Moldón
1a tinenta d’alcalde, regidora delegada d’Agenda Urbana; Hisenda; Cultura; Desenvolupament Econòmic (Promoció Econòmica i Indústria) i Turisme

Alejandro Depares Galindo
2n tinent d’alcalde, regidor delegat Secretaria General, Assessoria Jurídica i Transparència; Recursos Humans; Oficina d’Atenció a la Ciutadania; Seguretat Ciutadana; Compres i Contractació; i Innovació i Transformació Digital

Juan Manuel Sanguino Neila
3r tinent d’alcalde, regidor delegat d’Espai Públic; Llicències i disciplina urbanística; Serveis municipals de recollida selectiva, Sanitat, Salubritat i Benestar Animal; Equipaments; Serveis municipals de medi ambient, mobilitat, aigua i energia; Urbanisme, Planejament i Habitatge; i Obra Pública

Sílvia Muñoz Almirante
4a tinent d’alcalde, regidora delegada de Benestar Social i Salut a les Persones; Igualtat; Gent Gran; i Desenvolupament Econòmic (Ocupació, Comerç i Consum)

Ferran Soriano Martínez
Regidor delegat de Civisme; Educació; Joventut; Esports; Cooperació, i Medi Ambient