Vallirana

El PSC guanya les eleccions a Vallirana i pacta amb Junts

Nombre d’habitants (2022): 15.658
Superfície (km²): 23,88 km2
Densitat de població (hab/km²): 655,7
Gentilici: Valliranencs
Pàgina web de l’Ajuntament: http://www.vallirana.cat
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 19.306.030,97 €
Euros/habitant: 1.232,98 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Sant Feliu de Llobregat

 

El PSC encapçalat per l'alcaldessa Eva Martínez guanya les eleccions del 28 de maig de 2023 i es queda amb 8 regidors (eren 9 al 2019). Així, aconsegueix la seva tercera legislatura al capdavant del consistori. Aquesta vegada, però, signa un acord amb David Ferrer (Junts) i afirma que els resultats electorals "remarquen de manera inequívoca la voluntat dels vallirencs i vallirenques per un govern d'acord i pluralitat".

ERC guanya força i passa de 3 a 4 regidors al municipi, Junts per Catalunya es manté amb 2 regidors, Ciutadans perd el seu representant amb un 1,97% dels vots i Vox entra al ple amb 1 regidor. El pacte de PSC i Junts a Vallirana s'afegeix al mateix tipus d'acord amb el que s'ha arribat a la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, i contrasta amb el final de la socioconvergència a Molins de Rei.

 

 

L'alcaldessa també és presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat des del juliol de 2019, on també presideix el Parc Agrari del Baix Llobregat i el Consorci de Turisme de la comarca. És la coordinadora de l'àrea de Promoció Local i Ajuntament de Qualitat i regidora d'Hisenda, Promoció Local, Turisme i Comunicació de l'Ajuntament. Va ser diputada al Parlament de Catalunya en la XI legislatura autonòmica. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per l'UAB i màster en Gestió Pública per ESADE i la Universitat Pompeu Fabra. Així ho indica l'anuari 2023 Next Llobregat.

Alguns dels principals reptes pels quatre anys que finalitzen al 2027, derivat de l'emergència climàtica, són la gestió de l'aigua i el risc d'incendis forestals. "En el cas de l'aigua - recorda l'alcaldessa -, fa anys que estem treballant per la interconnexió amb aigües Ter-Llobregat que depèn de la Generalitat de Catalunya".

Pel mandat que finalitzarà al 2027, Martínez pensa "impulsar el Projecte Vallirana 2030, un procés participatiu de millora dels barris per decidir entre el veïnatge com ha de ser el futur sostenible del municipi i la lluita contra el canvi climàtic". També vol iniciar la construcció del Parc Públic d'Habitatge "per garantir aquest dret als col·lectius més vulnerables" i impulsar l'Àrea de Reactivació Econòmica i Social "per garantir els drets i deures de les famílies i l'economia del municipi, posant al centre l'educació i la salut per un municipi inclusiu i igualitari".

 

 

EL CARTIPÀS

Eva Martínez Morales
Alcaldessa

Òscar Suñé Marín
1r tinent d’alcalde, coordinador de l’Àrea de Barris Segurs i Sostenibles i Ajuntament de Qualitat, regidor de Serveis Territorials i Barris, Habitatge, Agenda Urbana, Lluita contra el Canvi Climàtic i Participació

David Ferrer Canosa
2n tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Serveis Socials

Raquel García Torrado
3a tinenta d’alcaldia i regidora de Fires i Festes, Millora de l’Espai Públic, Consum i Protecció Civil

Jordi Urrea Clos
4t tinent d’alcaldia i regidor de Medi Ambient, Seguretat, Benestar Animal, Estalvi de l’Aigua i Mobilitat

Nuria Ruiz López
5a tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Generals, Recursos Humans, Planejament i Govern Obert

Manel Vázquez Carmona
Regidor de Cultura, Patrimoni Històric, Memoria Democràtica, Turisme, Gent Gran i Cooperació

Maria Rosario Mateo Pérez
Regidora de Feminismes, LGTBI, Salut i Inclusió

Hector Mena Chueco
Regidor d’Educació, Esports i Joventut