El Prat de Llobregat

Lluís Mijoler revalida l’alcaldia a El Prat i pacta amb el PSC

Nombre d’habitants (2022): 65.030
Superfície (km²): 31,41 km2
Densitat de població (hab/km²): 2.070,4
Gentilici: Pratencs
Pàgina web de l’Ajuntament: https://www.elprat.cat
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 113.644.417,00 €
Euros/habitant: 1.747,56 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: El Prat de Llobregat

 

Els comuns tornen a guanyar les eleccions el 28 de maig de 2023, i aposten per l’estabilitat del territori a través d’un acord amb el cap del grup municipal del PSC, Juan Pedro Pérez Castro. L’alcalde torna a ser Lluís Mijoler Martínez, successor de Lluís Tejedor -que va mantenir l’alcaldia del Prat des de l’any 1982 fins al 2019-.

L’acord entre les dues parts expressa la voluntat de ser “un govern de progrés i transformació pel Prat”. Preveu “recollir l’experiència dels executius de coalició que han liderat la millora de la ciutat en els darrers cinc mandats”, i “es marca l’objectiu de prosseguir amb la tasca engegada durant el mandat 2019-2023, de renovar el model de ciutat que ha contribuït a la construcció del Prat per donar resposta als reptes, i continuar establint així les bases del Prat del futur”, “des de la pluralitat” i “amb complicitat amb el teixit associatiu, cívic i veïnal de la ciutat i mirant d’establir les majors complicitats i consensos possibles”.

Per altra banda, entren quatre partits al ple: Vox, amb dos regidors; PP, amb altres dos regidors; Junts pel Prat, amb un representant, i Jóvenes y Pensionistas Decidimos, amb dos regidors.

 

 

L’alcalde Lluís Mijoler Martínez, és advocat de professió i ha exercit com a tal durant molts anys. Té un fill i és triatleta, segons indica a l’Anuari 2023 Next Llobregat. Els seus objectius són: aconseguir l’equilibri territorial i la preservació dels espais naturals, treballar per la cohesió social perquè ningú es quedi enrere, promoure l’educació i la cultura i el seu accés per part de la ciutadania en igualtat d’oportunitats i aplicar una mirada de gènere.

 

 

EL CARTIPÀS

Lluís Mijoler Martínez
Alcalde

Juan Pedro Pérez Castro
1r tinent d’alcaldia de l’àrea d’Acció Institucional i Projectes Urbans i regidor de Convivència, Civisme i Protecció Civil

Alba Bou Jordà
Tinenta d’alcaldia al capdavant de l’àrea d’Urbanisme i Habitatge

Joaquim Bartolomé Capdevila
Tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Acció Ambiental i Serveis Urbans i regidor de Promoció de la Ciutat, Agricultura i Ramaderia

Juan Carlos Moreno Roig
Tinent d’alcaldia de Desenvolupament Econòmic

David Vicioso Adrià
Tinent d’alcaldia d’Organització, Governança i Economia

Marisol Rojas Fernández 
Tinent d’alcaldia de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania

Anna Martín Cuello
Tinent d’alcaldia d’Educació, Cultura i Comunitat

Esther García Fernández
Regidora de Bon Govern, Comunicació i Atenció a la Ciutadania, i de Dret a l’Aigua i l’Energia Públiques, i de Memòria Democràtica

Rafael Duarte Molina 
Regidor de Policia Local

Marina García Vargas
Regidora de Comerç i Salut Pública, Benestar Animal i Consum

Juan Pedro Pérez Castro
Tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Institucional i Projectes Urbans i regidor de Convivència, Civisme i Protecció Civil

Débora García Barrios
Regidora d’Esports i Joventut

Carmelo Declara Merino
Regidor d'Acció Social

María del Valle Alcaide Cárdenas
Regidora del Pla Estratègic de Sant Cosme