Sant Just Desvern

Joan Basagañas releva a Josep Perpinyà a l'alcaldia de Sant Just amb un goven en minoria

Nombre d’habitants (2019): 17.805
Superfície (km²): 7,81 km2
Densitat de població (hab/km²): 2.279,76
Gentilici: Santjustencs
Pagina web de l’Ajuntament: http://www.santjust.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2020: 28.000.000,00 €
Euros/habitant: 1.572,59 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Esplugues de Llobregat

El 28 de novembre del 2020, Joan Basagañas va ser elegit com a alcalde en un ple municipal després que Josep Perpinyà anunciés la seva renúncia per motius de salut. Aquesta elecció va comportar un canvi en el govern municipal, on es va afegir la regidora Alicia Murciano. 

L’exalcalde socialista va aconseguir ser reelegit al municipi després de tornar a ser la força més votada a les darreres eleccions municipals. Perpinyà, que va ser alcalde de Sant Just des del 2004, no va pactar aquest cop amb ERC i si amb Movem Sant Just – En Comú. Tot i això, els 7 regidors socialistes i l’únic regidor del nou partit aliat no van arribar a la majoria absoluta, i per tant van formar un govern en minoria. “Ho assumeixo amb compromís i amb la mateixa il·lusió i responsabilitat de sempre”, va escriure l’alcalde a les xarxes. Amb l’acord arribat, les dues formacions volen treballar “amb una visió estratègica de futur, d’esquerres, feminista, ecologista i catalanista”.

 

L’ALCALDE PERPINYÀ DURANT EL SEU DISCURS D’INVESTIDURA

 

EL CARTIPÀS

Josep Basagañas
Alcalde

Gina Pol Borràs
1a tinenta d’Alcaldia. Presidenta de l’Àrea de Política Territorial, Habitatge i Medi Ambient. Regidor de Salut. Regidora d’Equipaments. Regidor de Cultura i Patrimoni. Regidora de Comunicació i Participació

Just Fosalva I Sanjuan (Movem)
2n tinent d’Alcaldia. President de l’Àrea de Serveis a la Persona. Regidor de Transició energètica. Regidor de Medi ambient, Gestió de residus i Espai natural. Regidor d’Educació, Infància i Acompanyament a l’escolaritat. Regidor de Joventut

Pedro Soria Aliaga
3a tinenta d’Alcaldia. Regidor de Seguretat Ciutadana. Regidor de Via Pública i Serveis. Regidor d'Urbanisme. Regidor d'Empresa i Innovació 

Quima Giménez González
4a tinenta d’Alcaldia. Regidora de l'Àrea d'Economia i Sostenibilitat.  Regidora d’Hisenda. Regidora de Gent Gran. Regidora d'Acció Social. Regidora de Solidaritat i Cooperació. Regidora de Ciutat Digital. Regidora de Benestar Animal.

Josep M. Rañé Blasco
5è tinent d’Alcaldia. Regidor de Planificació Territorial. Regidor de Mobilitat i Seguretat viària. Regidor de Serveis Generals i Qualitat. Regidor de Recursos Humans.

Antoni Collantes Andreu
Regidor d’Esports

Alicia Murciano
Regidora de Comerç i Consum. Regidora de Turisme. Regidora de Polítiques de gènere i Igualtat

 

Per la seva banda, “davant la impossibilitat de formar un Govern alternatiu amb Sumant, Movem i CUP”, ERC va decidir en una assemblea local no donar suport al PSC el 2019. Els republicans tenien tres regidors i són a l’oposició juntament amb els quatre de Junts per Catalunya, i Cs i la CUP, que tenen un regidor.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021