Sant Joan Despí

Antoni Poveda no té aturador i continua governant amb majoria absoluta

Nombre d’habitants (2019): 34.123
Superfície (km²): 6,17
Densitat de població (hab/km²): 5.530,47
Gentilici: Santjoanencs
Pagina web de l’Ajuntament: http://sjdespi.net/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2020: 48.598.944,00 €
Euros/habitant: 1.424,22 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Sant Feliu de Llobregat

Va ser dels pocs alcaldes socialistes que va mantenir la majoria absoluta el 2015, i ara, el 2019, continua en el poder amb 11 de 21 regidors. Per a la nova legislatura, el PSC de Sant Joan Despí ha pactat amb En Comú SJD i la formació tindrà dos regidors dins del govern. Poveda porta sent alcalde de Sant Joan Despí des del 2006, i un cop acabat el seu mandat hauran estat 17 anys de govern ininterromputs.

L’alcalde socialista va anunciar al seu discurs d’investidura que treballarà “per continuar fent un Sant Joan Despí millor amb les eines del diàleg, la proximitat, la responsabilitat i el compromís, amb les persones per damunt de tot. El futur no està escrit i treballarem plegats per continuar desenvolupant el nostre model de ciutat”.

 

EL CARTIPÀS

Antoni Poveda
Alcalde

Belén García
1a tinenta d’alcalde. Coordinadora del govern. Presidenta de l’Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient. Regidora de Planejament urbanístic. Regidora de Sostenibilitat ambiental, Mobilitat i Habitatge

Àlex Medrano
Tinent d’alcalde. Presidenta de l’Àrea de Serveis a la Persona. Regidor de Cultura, Promoció Associativa i Turisme

Cristian Rastrojo
Tinent d’alcalde. Presidenta de l’Àrea de Governança i Desenvolupament. Regidor de Seguretat Ciudadana, Convivència i Serveis Generals

Judith Riera
Tinenta d’alcalde. Regidora de Promoció Econòmica i Ocupació. Regidora d’Igualtat i Polítiques LGTBI

Francesca Estradé
Tinenta d’alcalde. Regidora de Comerç, Consum i Mercats Municipals. Regidora de Gent Gran

José Carlos García
Tinent d’alcalde. Regidor d’Esports i Joventut. Regidor de Transparència, Bon Govern i Participació

Margarita Gual
Tinenta d’alcalde. Regidora de Polítiques Socials, Comunitàries i Diversitat

Julio Jiménez
Regidor de Via Pública

Núria Ros
Regidora d’Educació, Infància i Família

Eugenia Sánchez
Regidora de Salut

Ginés Ros
Regidor de Benestar Animal, Espais Naturals i Parc Agrari

Toni Pérez
Regidor de Cooperació i Solidaritat

 

El cap de l’oposició, Josep Bracons d’ERC, vol fer “una oposició lleial, dialogant i constructiva, estarem vigilants i fiscalitzarem l’acció de govern”. Per part dels Comuns, Margarita Gual ha explicat que volen influir en el govern i per això han decidit “renovar l’acord de govern, que permetrà seguir transformant la ciutat i la vida de la seva gent”. Els vuit regidors de l’oposició estan repartits amb 4 regidors per ERC, 2 per Ciutadans, i Podemos i Junts per SJD es queden amb un cadascú.

Una de les novetats a l’ajuntament és l’organització municipal, que passa de dues a tres grans àrees. Aquestes són Territori, Espai Públic i Medi Ambient; Governança i Desenvolupament local, i Serveis a la Persona. “Aquesta nova reorganització municipal ajudarà a desenvolupar els eixos de govern del nou mandat, quatre anys de confiança de la ciutadania en els quals les prioritats tornaran a ser les persones, l’educació, la reactivació econòmica i la lluita contra el canvi climàtic i les desigualtats”, ha assegurat Poveda.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: https://www.elllobregat.com/anuari2020