Sant Joan Despí

Antoni Poveda no va tindre aturador i va continuar governant amb majoria absoluta

Nombre d’habitants (2019): 34.123
Superfície (km²): 6,17
Densitat de població (hab/km²): 5.530,47
Gentilici: Santjoanencs
Pagina web de l’Ajuntament: http://sjdespi.net/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2020: 48.598.944,00 €
Euros/habitant: 1.424,22 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Sant Feliu de Llobregat

El dia 8 d'octubre de 2021, Belén García va ser elegida per majoria absoluta com la primera alcaldessa del municipi després que Antonio Poveda renunciés al càrrec per dedicar-se plenament a ser senador i vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Antoni Poveda va ser un dels pocs alcaldes socialistes que va mantenir la majoria absoluta el 2015, i en les eleccions del 2019, va continuar en el poder amb 11 de 21 regidors. Per a la legislatura de fa 4 anys, el PSC de Sant Joan Despí va pactar amb En Comú SJD i la formació té dos regidors dins del govern.

Poveda portava sent alcalde de Sant Joan Despí des del 2006, i el seu mandat ha estat 15 anys de govern ininterromputs. L’exalcalde socialista va anunciar al seu discurs d’investidura que treballarà “per continuar fent un Sant Joan Despí millor amb les eines del diàleg, la proximitat, la responsabilitat i el compromís, amb les persones per damunt de tot. El futur no està escrit i treballarem plegats per continuar desenvolupant el nostre model de ciutat”.

 

 

EL CARTIPÀS

Belén García
Alcaldessa

Cristian Rastrojo
1r tinent d’alcalde. President de l'Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient 

Àlex Medrano
Tinent d’alcalde. President de l’Àrea de Serveis a la Persona

Judith Riera
Tinenta d’alcalde. Presidenta de l’Àrea de Governança i Desenvolupament Local. Portaveu del grup municipal del PSC 

José Carlos García
Tinent d’alcalde. Regidor d'Esports. Regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència.  

Francesca Estradé
Tinenta d’alcalde. Regidora de Comerç, Consum i Mercats Municipals. Regidora de Gent Gran

Antoni Poveda
Tinent d’alcalde. Regidor delegat de relacions institucionals

Margarita Gual Izquierdo
Tinenta d'alcalde. Regidora de Polítiques Socials, Comunitàries i Diversitat

Julio Jiménez
Regidor de Via Pública

Núria Ros
Regidora d’Educació, Infància i Família

Eugenia Sánchez
Regidora de Salut

Ginés Ros
Regidor de Benestar Animal, Espais Naturals i Parc Agrari

Antoni Pérez
Regidor adjunt a polítiques socials, comunitàries i diversitats. Portaveu del grup SJDespí En Comú

 

El cap de l’oposició, Josep Bracons d’ERC, volia fer en 2019 “una oposició lleial, dialogant i constructiva, estarem vigilants i fiscalitzarem l’acció de govern”. Per part dels Comuns, Margarita Gual va explicar que volien influir en el govern i per això van decidir “renovar l’acord de govern, que permetrà seguir transformant la ciutat i la vida de la seva gent”. Els vuit regidors de l’oposició estan repartits amb 4 regidors per ERC, 2 per Ciutadans, i Podemos i Junts per SJD es queden amb un cadascú.

L'organització municipal va ser una de les novetats en 2019, que va passar de dues a tres grans àrees. Aquestes són Territori, Espai Públic i Medi Ambient; Governança i Desenvolupament local, i Serveis a la Persona. “Aquesta nova reorganització municipal ajudarà a desenvolupar els eixos de govern del nou mandat, quatre anys de confiança de la ciutadania en els quals les prioritats tornaran a ser les persones, l’educació, la reactivació econòmica i la lluita contra el canvi climàtic i les desigualtats”, va assegurar l'ex alcalde Poveda.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021