Sant Joan Despí

Belén García arrassa a Sant Joan Despí i aconsegueix més majoria absoluta

Nombre d’habitants (2022): 34.039
Superfície (km²): 6,17
Densitat de població (hab/km²): 5.516,9
Gentilici: Santjoanencs
Pàgina web de l’Ajuntament: http://sjdespi.net/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 56.651.440 €
Euros/habitant: 1.664,3 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Sant Feliu de Llobregat

 

Belén García, cap de llista del PSC, torna a ser alcaldessa de Sant Joan Despí després de rebre el 49,23% dels vots a les municipals del 28 de maig del 2023, la qual cosa suposa la majoria absoluta i dos representants més que en les anteriors eleccions. García obté concretament 13 regidors dels 21 del consistori. 

ERC passa de tenir 4 a tenir 2 representants, mentre que en Comú Podem passa a ser la segona llista més votada per davant d'ERC amb un 12,45% dels vots i 3 representants. El PP i Vox passen a formar part amb un regidor cadascun i ciutadans desapareix del mapa electoral. Junts per Sant Joan Despí es manté amb 1 representant.

 

 

Belén García és alcaldessa des del 8 d’octubre de 2021 i abans va fer de coordinadora del govern, presidenta de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i de l’Àrea de Serveis a la Persona, així com de regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació i d’Educació i Família. A Sant Joan Despí és alcaldessa des que Antoni Poveda va renunciar al càrrec per dedicar-se plenament a ser senador i vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Poveda portava sent alcalde de Sant Joan Despí des del 2006, i el seu mandat va ser de 15 anys de govern ininterromputs.

L’alcaldessa és pedagoga de professió i llicenciada en Ciències de l’Educació. També està habilitada com a Educadora Social i ha treballat tant a l’àmbit privat com al públic. Participa en entitats locals com ara la Creu Roja, l’associació contra el càncer de mama i l’associació de dones progressistes de la ciutat.

Els desafiaments que destaca com a més importants als quals s’enfronta el municipi de cara al 2027 estan relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat. També, però, ho estan amb el desenvolupament econòmic i l’habitatge. “El nostre serà un projecte ambiciós, ple de mesures per treballar en tots els àmbits pel progrés de la ciutat”, exposa. Entre d’altres iniciatives, l’equip de govern té previst treballar en el desenvolupament d’un hub alimentari i d’un hub de salut a Sant Joan Despí, “apostant per la innovació i les activitats econòmiques amb valor afegit”.

D’altra banda, es pretén avançar en la mobilitat sostenible i en facilitar noves formes de desplaçament menys contaminants. I, en l’àmbit de desenvolupament de la ciutat, el govern crearà una nova àrea de centralitat amb la transformació de tot l’entorn de l’estació de Rodalies.

 

 

EL CARTIPÀS

Belén García
Alcaldessa

José Carlos García
1r tinent d’alcalde. President de l’`Àrea d’Espai Públic i Convivència

Àlex Medrano
Tinent d’alcaldia. President de l’Àrea de Serveis a la persona. Regidoria de Cultura, promoció associativa i turisme i polítiques socials comunitàries i diversitats

Judith Riera
Tinenta d’alcaldia. Presidenta de l’Àrea de Governança i desenvolupament local. Regidoria de Planejament urbanístic, Serveis Generals i Hisenda

Francesc Vives
Tinent d’alcaldia i regidor d’Esports i Salut

Francesca Estradé
Tinenta d’alcaldia i regidora de Comerç, Consum i Mercats Municipals i de Gent Gran

Nadia Cano
Tinenta d’alcaldia i regidora d'Igualtat i polítiques LGTBI, Joventut, cooperació i solidaritat

Antoni Poveda
Tinent d’alcaldia i regidor de Noves infraestructures per a la mobilitat

Eva Marfil
Regidora d'Educació, Infància i Famílies i Nova Ciutadanía

Marc Cabañas
Regidor de Presidència, projectes estratègics i polítiques de transparència, bon govern i participació

Gemma Fernández
Regidora de Medi Ambient, Benestar animal i Espai Agrari

Míriam Espert
Regidora de Promoció Econòmica i Ocupació

Ginés Ros
Regidor adscrit a l'Alcaldia