Olesa de Montserrat

El Bloc Olesà perd la majoria absoluta però no pateix per revalidar l’alcaldia

Nombre d’habitants (2019): 23.904
Superfície (km²): 16,63 km2
Densitat de població (hab/km²): 1.437,40
Gentilici: Olesans
Pagina web de l’Ajuntament: http://www.olesademontserrat.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2020: 22.027.667,00 €
Euros/habitant: 921,50 €
Demarcació electoral: Terrassa
Partit judicial: Martorell

El Bloc Olesà ha guanyat les eleccions i continua governant. Miquel Riera ha pres el relleu de Pilar Ruimedon, i avisa que el seu govern treballarà per “resoldre els reptes del municipi”, treballant “per un model de ciutat oberta i diversa”. Al discurs d’investidura, Riera va instar als partits a “fer plegats que la ciutadania se senti orgullosa de l’Ajuntament”. De fet, no va ser l’únic del ple en fer una crida al diàleg.

Fruit del diàleg ha sigut la incorporació de l'únic regidor de Junts per Catalunya, Domènec Paloma, que s'encarregarà de la regidoria d'Esports. "Hem trobat molts punts de coincidència amb el pla d'acció del Bloc Olesà i per això rebem gratament la seva proposta de treballar conjuntament per Olesa", va expressar Paloma.

 

ELS REGIDORS QUE CONFORMEN EL PLE PER AL MANDAT 2019-2023

 

ERC ha sigut el partit que més ha dialogat amb el Bloc Olesà, però finalment no han materialitzat cap aliança. El seu portaveu, Jordi Parent, té clar que continuaran treballant “en la construcció d’una Olesa políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada”.

El PSC ha reclamat al govern la creació de la figura de regidores i regidors de barris, la creació d’una nova regidoria LGTBI i de feminisme, i un Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gèneres.

 

EL CARTIPÀS

Miquel Riera Rey
Alcalde. Regidor de Contractació i Patrimoni. Regidor de Planejament urbanístic. Regidor de Recursos Humans. Regidor de Serveis Jurídics

Eva Creus Oleart
1a tinenta d’Alcalde. Regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat. Regidora de l’Espai Públic i Equipaments

Jordi Martínez Vallmitjana
2n tinent d’Alcalde. Regidor de Benestar Social. Regidor d’Habitatge. Regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat

Lourdes Vallès Reguant
3a tinenta d’Alcalde. Regidora d’Economia i Hisenda. Regidora d’Educació. Regidora d’ Esports

Xavier Rota i Boada
4t tinent d’Alcalde. Regidor de Cultura. Regidor de Joventut. Regidor de Llicències i Protecció de la Legalitat

Ada Agut i Domènech
5a tinenta d’Alcalde. Regidora de Participació Ciutadana. Regidora d’Atenció Ciutadana. Regidora de Salut Pública. Regidora de Diversitat i Cooperació. Regidora de Polítiques de Gènere i LGTBI

Jordi López Guevara
6è tinent d’Alcalde. Regidora de Festes. Regidor de TiC i Mitjans de Comunicació

Dídac Solà Sánchez
7è tinent d’Alcalde. Regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Activitats

Domènec Paloma
Regidor d'Esports

 

Un fet destacat a la política del municipi és la renúncia de Martí Fortuny, cap de llista de ERC, i Xavier Aiguadé, de Junts, a les seves actes de regidors. Mireia Monfort i Domènec Paloma ocuparan el seu lloc.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021