Begues

Mercè Esteve queda molt a prop de la majoria absoluta

Nombre d’habitants (2019): 7.098
Superfície (km²): 50,44 km2
Densitat de població (hab/km²): 140,72
Gentilici: Beguetans
Pagina web de l’Ajuntament: http://www.begues.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2019: 8.787.386,09 €
Euros/habitant: 1.238,00 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: Gavà

Junts per Catalunya pot celebrar la seva victòria al poble de Begues, on Mercè Esteve segueix com a alcaldessa, producte dels bons resultats aconseguits a les eleccions del maig del 2019, amb sis regidors. A falta d’un per a la majoria, Esteve seguirà governant en solitari. ERC i En Comú es van abstenir a la sessió d’investidura, mentre que PSC, Ciudadanos i CUP van votar als seus caps de llista.

A excepció dels republicans, que compten amb tres regidors, els tres partits de l’oposició tenen un sol regidor. Per tant, es pot dir que el panorama és molt favorable per als independentistes. L’alcaldessa vol “construir el futur de Begues amb el major nombre d’aportacions i des del respecte a les majories”, i vol crear un ajuntament que estigui “presidit pel diàleg”.

 

EL CARTIPÀS

Mercè Esteve i Pi
Alcaldessa. Regidora de Serveis Generals (Seguretat Ciutadana, Hisenda i Recursos Humans)

Joan Molina Molina
1r tinent d’alcaldia. Regidor de Territori i Sostenibilitat (Urbanisme i Habitatge, Obres i projectes, Medi Ambient i Serveis i Via Pública). Regidor de Polítiques Digitals i Ocupació

Maria Llauradó i Fornt
2a tinenta d’alcaldia Regidora de Benestar i Acció Social (Salut i Consum, Gent Gran, Solidaritat i Cooperació i Serveis Socials). Regidora d’Administració Oberta (Comunicació, Participació Ciutadana i Govern Obert i Transparència)

Jordi Montaña i Serres
3r tinent d’alcaldia. Regidor de Desenvolupament Econòmic (Comerç, promoció Econòmica, Turisme i Patrimoni). Regidor de Protecció Civil i Mobilitat i Transport

Ana Méndez Achell
4a tinenta d’alcaldia. Regidor d’Educació i Cultura (Educació, Política Lingüística i Cultura). Regidora d’Igualtat (Regidoria de la Dona, LGTBI+)

Alfons Duran Martínez
Regidor d’Esports i Joventut

 

Pel que fa a les regidories, estan agrupades en set ‘Àrees’ principals, com Serveis Generals, Igualtat o Territori i Sostenibilitat. Amb aquesta distribució, els regidors del govern tenen assignades les seves competències, que no deixa de ser una forma d’agrupar regidories, com fan a tots els ajuntaments.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021