Begues

Mercè Esteve continua com a alcaldessa de Begues i rep el suport del PSC

Nombre d’habitants (2022): 7.450
Superfície (km²): 50,44 km2
Densitat de població (hab/km²): 147,7
Gentilici: Beguetans
Pàgina web de l’Ajuntament: http://www.begues.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 11.364.673,83 €
Euros/habitant: 1.525,45 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: Gavà

 

Mercè Esteve i Pi és reelegida alcaldessa de Begues després de les eleccions del 28 de maig. Per aconseguir una major estabilitat del govern a la localitat de Begues fa un pacte de govern amb el PSC.

El Partit dels Socialistes de Catalunya, de fet, passa a ser segona força política, amb un 16,11% i 508 vots, i suma un seient més a la sala de plens. Amb Benito Navarro, seurà també al Ple la socialista Raquel Agustí. Esquerra Republicana de Catalunya manté el mateix nombre de regidors que ha tingut en els darrers anys del mandat passat: dos seients al Ple que ocuparan Hèlia Seguí i Albert Marín.

Begues En Comú Podem suma un regidor més respecte a l’anterior mandat. Obté un 13,19% dels vots i està representada per Guayarmina Saavedra i Ana Maria Ortega. La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) manté la seva representació al Ple Municipal, amb Emili Domínguez. Aconsegueix 280 vots, el 8,88% del total. Retorna al consistori el Partit Popular (PP), amb Jose García al capdavant. Suma 222 vots, un 7,04% del total. VOX queda fora del consistori, havent recollit 105 vots. Amb tot, el panorama continua sent favorable pels independentistes.

 

 

Mercè Esteve i Pi és alcaldessa de Begues des de l’any 2011 i Diputada al Parlament de Catalunya des de 2021. Es defineix com una dona tenaç i perseverant, qualitats que li són molt útils en política, segons l’Anuari 2023 del Next Llobregat. “El nostre repte és continuar millorant els serveis a les persones sense perdre de vista les fites que ens planteja la societat actual i poder concloure tots aquells grans projectes que hem engegat aquest mandat”, afirma.

Tres desafiaments clau pel mandat que finalitzarà al 2027 són: la promoció de 33 habitatges públics al centre de Begues, entre l’Escorxador i el Camí Ral. Es tracta d’una actuació de rellevància, explica, donat el que suposa per a un municipi amb un mercat immobiliari amb tanta pressió com aquest. En segon lloc, esmenta el projecte del Parc Prehistòric Cova de Can Sadurní, un dels espais patrimonials més destacats del municipi. També, el trasllat de la línia d’alta tensió que travessa el nucli urbà.

 

 

EL CARTIPÀS

Mercè Esteve i Pi
Alcaldessa

Maria Llauradó i Fornt
1a tinenta d’alcaldia. Regidora titular de benestar i acció social i administració oberta

Benito Navarro Rebelles
2n tinent d’alcaldia. Regidor titular de desenvolupament econòmic i de mobilitat i transports

Jordi Montaña i Serres
3r tinent d’alcaldia. Regidor titular de l’espai públic i de convivència i seguretat

Javier Valero i Ballesta
4t tinent d’alcaldia. Regidor titular de Territori i Sostenibilitat

Alfons Duran Martínez
Regidor de Cultura, Política Lingüística, Joventut i Esports

Raquel Agustí Vendrell
Regidora de Serveis Socials, Educació, Igualtat i Salut