Torrelles de Llobregat

Falgàs Marco serà l’alcaldessa de Torrelles a partir de setembre de 2025

Nombre d’habitants (2022): 6.186
Superfície (km²): 13,56 km2
Densitat de població (hab/km²): 456,2
Gentilici: Torrellencs
Pàgina web de l’Ajuntament: http://www.torrelles.cat
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 7.052.000€
Euros/habitant: 1.139,99 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Sant Boi de Llobregat

 

Joan Juncà, que encapçalava la candidatura de Compromís i Acord per Torrelles (CAT), hereus de Poble i Progrès (PiP), és l’alcalde de Torrelles fins al setembre de 2025, quan serà relevat a l’alcaldía per Falgàs Marco, cap de la llista de Junts per Torrelles. CAT va obtenir 5 regidors dels 13 que integren l’Ajuntament, el mateix resultat que al 2019, Junts va doblar la seva representació de dos a quatre, i ERC, que tenia 4 regidors, ara té 2. El PSC manté la seva representació.

Falgàs Marco i el seu grup no van aceptar el pacte ofert per ERC (dos regidors) i, des de fora del govern municipal, el suport de PSC (dos regidors), amb un total de 8 regidors, “perquè no tenir prou força i preveure un mandat de quatre anys d’inestabilitat”, reconeix la futura alcaldessa a Next Llobregat. “Ara som 9 al govern després d’una negociació per garantir el nostre programa electoral”. Ignasi Llorente, de CAT, afegeix: “volem un govern ampli i tenim projectes compartits".

El pacte estableix una alcaldia compartida que Joan Juncà (CAT) ocuparà durant 27 mesos i que al mes de setembre del 2025 i fins al maig de 2027 assumirà Falgàs Marco (Junts), per un període de 21 mesos. Els reptes com el canvi climàtic i el medi ambient i un urbanisme sostenible que conservi el model de poble i la seva singularitat, són els eixos del programa conjunt de CAT i Junts.

 

 

L’alcalde Joan Juncà es presenta com a pagès “i continuo treballant la vinya dels meus avis” a Torre-lles i “també treballo un camp a la vila de Sant Vicenç dels Horts”. A les seves primeres declaracions, avança que “continuarem apostant per la nostra pagesia, pel comerç local, per la nostra cultura, les nostres tradicions com a poble i per la convivència entre tots els torrellencs, independentment d’on resideixin, tant si és al centre del poble com als diversos barris de muntanya”.

El cap de la llista d’ERC, Ferran Álves i García ha dimitit i també el següent de la llista, Joaquim del Pozo Sos. S’ha incorporat com a regidora la quarta candidata, Sheila Mayola Mingorance, que junt a Ainoa Olza integren el grup republicà.

 

 

EL CARTIPÀS

Joan Juncà  
Assumirà directament les competències d’Alcaldia i Relacions Institucionals, així com de Règim Intern, Gent Gran, Recursos Humans i Organització

Falgàs Marco
Primera tinenta d’alcalde, regidora d’Hisenda, i Via Pública i Civisme, i regidora adjunta de Governació

Judith Roig 
Segona tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme i Territori

Eduard Garcia
Tercer tinent d’alcalde i regidor de Governació, Protecció Civil, Promoció Econòmica, Consum i Sanitat

Ignasi Llorente
Regidor d’Acció Climàtica i Transport Públic, i Municipi Digital, i regidor adjunt de Règim Intern, RRHH i Organització

Maria Vidal
Regidora de Joventut Comunicació, Participació Ciutadana, i Cooperació Internacional, i regidora adjunta d’Esports

Gisela Sánchez
Regidora de Cultura, Serveis Socials i Igualtat

Mònica Torrejón
Regidora d’Educació i Atenció Ciutadana

Pablo Bejerano
Regidor d’Esports i regidor adjunt de Joventut