Sant Climent de Llobregat

Isidre Sierra continua com alcalde en solitari

Nombre d’habitants (2019): 4.129
Superfície (km²): 10,81 km2
Densitat de població (hab/km²): 381,96
Gentilici: Climentons
Pagina web de l’Ajuntament: http://santclimentdellobregat.cat
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2019: 4.701.883,00 €
Euros/habitant: 1.138,74 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: Sant Boi de Llobregat

En un dels consistoris amb menys partits polítics, Junts per Catalunya va guanyar les eleccions per 122 vots, relegant als socialistes a l’oposició. Isidre Sierra ha estat reelegit després de guanyar la votació d’investidura per majoria simple. Gent per Sant Climent, candidatura local del PSC, va aconseguir quatre regidors que van votar al seu candidat. Per la seva banda, Som Sant Climent, candidatura d’ERC, va decidir abstenir-se en lloc de donar suport als postconvergents.

Al seu discurs una vegada investit, Sierra va fer èmfasi en la necessitat d’unió política perquè “Sant Climent és un govern molt petit, que si sumem i ho fem junts, és molt més fàcil facilitar la vida dels climentons i les climentones”. “Hem de treballar pensant sempre, cada dia, en la funció social i solidària que desenvolupem i no en els interessos o preferències partidistes o pròpies”, va afegir, en un discurs amb clares referències al grup socialista. L’alcalde va finalitzar les seves paraules amb un poema d’un poeta climentó com Jaume Fulquet i Baqués.

EQUIP DE GOVERN DE SANT CLIMENT

 

EL CARTIPÀS

Isidre Sierra i Fusté
Alcalde. Regidor d’Hisenda i Finances. Regidor de Comunicació, Protocol, Govern i Foment de la Transparència. Regidor d’Imatge, Noves Tecnologies i RRHH

Montserrat Fulquet Martí
1a tinenta d’Alcalde. Regidora de Participació Ciutadana, Cultura, Fires i exposicions. Regidora de la Biblioteca Municipal, Entitats, Agermanament i Gent Gran.

Salvador Tugas i Molins 
2n tinent d’Alcalde. Regidor de Via Pública i Convivència. Regidor de Mobilitat i Transport. Regidor d’Agricultura, Patrimoni, Policia Local i Protecció Civil

Jesús Insausti Sole
3r tinent d’Alcalde. Regidor d’Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient i Canvi Climàtic. Regidor de Turisme, Comerç i Consum.

Neus Serrano López
Regidora d’Educació, Joventut, Afers Socials i Famílies. Regidora d’Igualtat, Esports i Sanitat.

 

L’alcalde Sierra va explicar l’oferta d’entrar al govern que va fer a les altres dues formacions. ERC va demanar un temps per analitzar el pacte i Gent per Sant Climent-PSC va rebutjar l’oferta, afirmant que “el poble havia demanat un canvi”. Un canvi que no arribarà en aquesta legislatura.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021