Sant Climent de Llobregat

Isidre Sierra torna a ser escollit alcalde de Sant Climent de Llobregat

Nombre d’habitants (2022): 4.170
Superfície (km²): 10,81 km2
Densitat de població (hab/km²): 385,8
Gentilici: Climentons
Pàgina web de l’Ajuntament: http://santclimentdellobregat.cat
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 5.099.785,23 €
Euros/habitant: 1.222,97 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: Sant Boi de Llobregat

Isidre Sierra (Junts) té per quarta vegada l'alcaldia amb un acord de ERC després de les eleccions del 28 de maig de 2023. El seu partit rep un 42,07% dels vots i 5 regidors amb les votacions, mentre que Gent per Sant Climent-CP es queda a l'oposició després de rebre el 36,91% dels vots i el mateix nombre de regidors -un més que a les passades eleccions-. ERC és el tercer partit més votat i aconsegueix un regidor amb el 13,72% dels vots. El PP es queda sense representació a aquesta localitat, amb la qual cosa Sant Climent de Llobregat es converteix així en un dels consistoris amb menys partits polítics.

Isidre Sierra va ocupar l'alcaldia per primera vegada l'any 2010 i en el seu discurs de possessió manifesta: "Sant Climent és un govern molt petit, que si sumem i ho fem junts, és molt més fàcil facilitar la vida dels climentons i les climentones". Sierra, economista de formació, és actualment professor-tutor d'UNED Barcelona i bomber voluntari. 

 

 

Sierra assevera a l'Anuari 2023 Next Llobregat que hi ha dos reptes principals als quals s'enfronta el seu municipi. D'una banda, cal aprofitar l'impuls que s'ha donat a la xarxa d'equipaments municipals per a incrementar en paral·lel els serveis que s'hi poden trobar. "Hem d'aconseguir que el consultori disposi del nombre més gran de professionals possible per a millorar l'atenció primària, hem de promoure les activitats esportives i cultural adequades a les noves possibilitats que ens ofereix el Casal de Cultura i el poliesportiu, i hem de continuar avançant per a disposar d'un servei d'atenció sociosanitària per a la nostra gent gran", afirma en aquest sentit.

I apunta també: "De la mateixa manera que la Biblioteca Ca l'Altisent ha portat més enllà les activitats formatives i culturals, la resta de millores en els equipaments han d'anar en la mateixa línia". D'altra banda, és fonamental consolidar tots els avenços duts a terme en l'àmbit mediambiental.

 

 

EL CARTIPÀS

Isidre Sierra i Fusté
Alcalde i regidor d’Hisenda, Finances i Pressupostos, Protocol, Premsa i Comunicació, i Relacions Institucionals

Montserrat Fulquet i Martí
1a tinent d’alcaldia i regidora de Participació Ciutadana, Cultura, Fires i Exposicions, Biblioteca Municipal, Entitats, Agermanament i Gent Gran

Salvador Turgas Molins 
2n tinent d’alcalde i regidor de Via Pública i Convivència, Mobilitat i Transport, Agricultura i Patrimoni, Protecció d’Animals, Policia Local i Protecció Civil

Jesús Insausti Solé
3r tinent d’alcalde i regidor del Projecte Transformador dels Equipaments Públics Dant Climent 2030, Urbanisme, Medi Ambient
i lluita contra el Canvi Climàtic, Habitatge, Turisme, Comerç i Consum

Neus Serrano López
Regidora d’Educació, Joventut, Afers Socials i Famílies, Igualtat, Esports i Recursos Humans