Viladecans

Carles Ruiz repeteix com a alcalde de Viladecans i pacta amb En Comú Podem

Nombre d’habitants (2022): 66.720
Superfície (km²): 20,40
Densitat de població (hab/km²): 3.270,6
Gentilici: Viladecanencs
Pàgina web de l’Ajuntament: http://www.viladecans.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 74.890.000 €
Euros/habitant: 1.122,45 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: Gavà

 

Carles Ruiz segueix com a alcalde de la cinquena ciutat més poblada pel mandat del 2023-2027 i aconsegueix 12 regidors amb un 38,12% dels vots, prop dels 13 regidors de les passades eleccions, quan va obtenir un 40,14%. L’alcalde, que ocupa aquest càrrec des de l’any 2005, per garantir l’estabilitat del territori aquesta vegada ha decidir pactar amb En Comú Podem.

La dreta entra amb força a la ciutat. El PP, per la seva part, torna al consistori de Viladecans amb tres regidors i VOX entra també amb tres. L’Ajuntament s’estructura pensant en els reptes de l’Estratègia 2030, els joves, l’ocupació i la cura de les persones. L’organigrama municipal s’ordena en tres àmbits de govern: Presidència i Ciutat 2030, Sostenibilitat Ecològica, Ocupació i Economia, i Sostenibilitat Social i Serveis a la Ciutadania.

A l’Anuari 2023 Next Llobregat, l’alcalde indica que Viladecans és la ciutat més igualitària d’Espanya, però que “ha de millorar els resultats educatius i arribar a l’excel·lència”.

 

 

Carles Ruiz és educador de carrer, té estudis universitaris de Dret i el grau en Ciències Polítiques i de l’Administració. Està casat i té dos fills. És aficionat a la lectura, d’una manera compulsiva i anàrquica, la música i la gastronomia. Quan li demanen que es defineixi, li agrada citar la frase de Pablo Ruiz Picasso “la inspiració existeix, però t’ha de trobar treballant”. El seu futur només el veu lligat a Viladecans, liderant “el projecte de transformació d’una ciutat que tenia moltes mancances i que avui ofereix moltes oportunitats”.

Assegura que el repte més important per al seu municipi és saber aprofitar el millor possible les oportunitats que se li presentin. “Les mesures i estratègies que hem de prendre tenen a veure amb tota la feina que hem fet, però sobretot, han de tenir en compte aquest moment d’incertesa”. I continua: “Crec que hem de continuar treballant, sobretot, per la implantació d’empreses a la ciutat i la generació de nous llocs de treball, i també que tenir molts llocs de treball i diferents, diversos, que afavoreix que els ciutadans i ciutadanes puguin treballar a la seva ciutat i això repercuteix en la mobilitat, en les hores destinades a la família, a la ciutat i al lleure”.

 

 

EL CARTIPÀS

Carles Ruiz Novella
Alcalde

Ricard Calle
1r tinent d’alcalde, de Planificació Territorial, Estratègia 2030 i Esports

Encarna García
2a tinenta d’alcalde, de Medi Ambient i Patrimoni Cultural

Gisela Navarro
3a tinenta d’alcalde, d’Alcaldia i Educació

Anselmo Sánchez
4t tinent d’alcalde, d’Espai Públic i Seguretat, i regidor del Districte II (Montserratina, Torrent Ballester, el Ginestar i Mas Ratés)

Olga Morales
5a tinenta d’alcalde, d’Acció Comunitària, Igualtat d’Oportunitats, Serveis Socials i Esport Femení

Jordi Mazón
6è tinent d’alcalde, de Transició Ecològica, Mobilitat, Neteja Viària i Recollida de Residus, i Foment de la Ciència

Joana Sánchez
7a tinenta d’alcalde, de Govern Intern i Recursos Municipals i Empreses i Turisme

Rosa Cañisà
8a tinenta d’alcalde, d’Innovació Social, Compra Pública, Comerç i Formació i Ocupació, i regidora del Districte I (Barri Antic, Sales, Sant Jordi-Gabrielistes, Torre-roja y Campreciós)