Castelldefels

L’esquerra torna a destronar Reyes i María Miranda segueix d’alcaldessa

Nombre d’habitants (2019): 67.004
Superfície (km²): 12,87
Densitat de població (hab/km²): 5.206,21
Gentilici: Castelldefelencs
Pagina web de l’Ajuntament: https://www.castelldefels.org
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2020: 84.700.000,00 €
Euros/habitant: 1.264,10 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: Gavà

Durant la legislatura hi ha hagut canvis dins del cartipàs municipal de Castelldefels. Jordi Maresma ha assumit el càrrec de tinent alcalde; Candela López, Javier Martín i Ramón Morera són regidors de Movem-E; i el 5 de maig de 2020, Movem va aprovar l'expulsió d'Ana María Quesada com regidora per la seva decisió d'abandonar el grup municipal i conservar l'acta. 

En les eleccions de 2019, Manu Reyes var tornar a ser a l’oposició malgrat haver guanyat les eleccions. Un pacte entre el PSC, Movem Castelldefels (plataforma política que integren principalment Podemos, En Comú, i ICV) i ERC va fer alcaldessa a la socialista Maria Miranda, a través d’una coalició d’esquerres amb una majoria absoluta de 14 dels 25 regidors. “Hi havia alternatives. Nosaltres vam oferir diàleg, l’oportunitat de construir noves majories”, va expressar Reyes al Ple d’investidura. “En les tres eleccions he guanyat. Molt poques persones poden dir el mateix. Hi ha un clar guanyador i tothom ho sap”. De fet, Reyes és l’únic candidat del Partit Popular que va guanyar a les eleccions municipals del 2019 a la comarca.

Maria Miranda, per la seva banda, va defensar la coalició afirmant que “cap de les forces ha obtingut els vots necessaris per conformar una majoria” i va dir que el seu govern vol “situar Castelldefels en el futur”.

 

EL CARTIPÀS

María Miranda Cuervas
Alcaldessa

Jordi Maresma
1a tinent d’alcalde. Regidora d’Educació, Cultura, Festes i Participació Ciutadana. Regidor de Pau i Solidaritat i nova Ciutadania 

Esther Niubó
2a tinenta d’alcalde. Regidora de la Presidència, Comunicació, Noves Tecnologies, Serveis Socials i Dependència 

Lourdes Armengol
3a tinenta d’alcalde. Regidora d'Interior, Salut i Consum, Arxiu Municipal, Igualtat i Memòria Democràtica 

Eva López
4t tinenta d’alcalde. Regidora d'Urbanisme i Obres, Via Pública i Manteniment, Promoció Econòmica, Foment de l'Ocupació i Turisme

Xavier Amate
5a tinent d’alcalde. Regidor de Llicències d'Activitat i Disciplina Urbanística, OMSICA i Aeroport, Protecció Civil i Comerç 

Jordi Vendrell
6è tinent d’alcalde. Regidor d'Hisenda i Gestió Econòmica i Financera, Habitatge, Plantejament i Urbanitzacions

Jordi Planell
7è tinent d'alcalde. Regidor de Governació, Seguretat i Mobilitat. 

Fernando Cerpa
Regidor d'Esports, Gent Gran i Inspecció Polivalent

Clara Quirante
Regidora de Joventut, Platges. Regidora de Neteja i Gestió dels Espais Verds i Naturals

Rosa Pla Rius
Regidora d'Universitats, Ciutat del Coneixement. Regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat

 

 

Candela López, portaveu de Movem, va assegurar en 2019 que la coalició respon a la voluntat de “27 mil veïns i veïnes”, i no va perdre l’oportunitat d’elogiar el treball del govern anterior: “Es pot afirmar que hem complert una part important dels nostres objectius”, va destacar.

El govern format en 2019 no va tindre molts problemes per aplicar el seu programa, amb una coalició que té set regidors més que el PP com a conseqüència de què Xavier Amate de Junts s'incorporés al govern, incorporació previsible després que ERC obrís la porta al representant neoconvergent al ple d'investidura. L'altre partit a l'oposició, Ciudadanos, va aconseguir mantenir els dos regidors de la legislatura del 2015.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021