Esparreguera

Rivas garanteix quatre anys més de socialisme a Esparreguera

Nombre d’habitants (2019): 22.251
Superfície (km²): 27,40
Densitat de població (hab/km²): 812,08
Gentilici: Esparreguerins
Pagina web de l’Ajuntament: http://www.esparreguera.cat/
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2020: 23.065.981,76 €
Euros/habitant: 1.036,62 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Martorell

La repetició d’alcaldies socialistes ha sigut molt comú en els ajuntaments a la nostra comarca, i Esparreguera n’és un bon exemple. Eduard Rivas ha tornat a ser escollit alcalde després de l’abstenció d’Esparreguera en Comú i el posterior pacte. El partit d’Eduard Rivas va aconseguir nou regidors, que amb els dos dels Comuns conformen una majoria absoluta.

El domini socialista és clar si es compara amb el nombre de regidors de les altres formacions. ERC ha aconseguit 3 regidors, i la CUP, Ciutadans, Comuns i Esparreguera 2031 n’han tret 2. Per últim, Junts ha aconseguit 1 regidor, que serà Jordi Mestres.

A la sessió d’investidura, Esparreguera 2031 ha votat al seu candidat, Manel Roca, a diferència de la resta de l’oposició, que va votar en blanc. Roca vol fer una “crida a la responsabilitat dels que han de governar i també dels que estaran a l’oposició”, i destaca “el paper rellevant que han de portar a terme durant el mandat tots els empleats municipals”.

 

EL CARTIPÀS

Eduard Rivas
Alcalde. Cap d’Alcaldia i de Presidència i Bon Govern. Regidor de Comunicació, Atenció Ciutadana i Serveis Informàtics

María Vallejo
1a tinenta d’alcalde. Coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania. Regidora d’Organització i Persones. Regidora de Gent Gran. Regidora de Serveis Socials Especialitzats

Rogeli de la Cruz
2n tinent d’alcalde. Coordinador de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. Regidor d’Urbanisme i Paisatge Urbà. Regidor d’Aigua, Energia i Residus. Regidor de Prevenció, Seguretat i Acció Cívica

Jose Manuel Ortí Lopez.
3r tinent d’alcalde. Coordinador adjunt de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania. Regidor de Joventut. Regidor de Serveis Socials Bàsics. Regidor de Espai Natural, Protecció i Tinença d’Animals. Regidor de Salut Pública

Daniel Farriols
4t tinent d’alcalde. Regidor de Patrimoni Municipal. Regidor de Serveis Econòmics

Maria Mas
Regidora de Bon Govern. Regidora de Contractació i Serveis Jurídics

Juan Jurado
Regidor de Cultura, Educació i Infància

María del Carmen Sáez
Regidora de Promoció Econòmica

Sara Gómez
Regidora d’Igualtat i Diversitat

Glòria González
Regidora d’Esports

Antonio Molar
Regidor de Mobilitat i Accessibilitat. Regidor de Protecció Civil

 

El portaveu d’Esquerra Republicana, Alfons Puche, ha explicat que d’acord amb la militància del seu partit s’havia pres la decisió de “no presentar candidatura a l’elecció com alcalde, votar en blanc la investidura per facilitar la presa de possessió del nou alcalde, i no formar part de cap acord de govern per als pròxims quatre anys”.

Un dels grans objectius del nou govern és reorganitzar les regidories i buscar una acció concentrada en els diferents barris del municipi. L’alcalde Rivas afirma que tenen “la voluntat d’anar més enllà d’aquesta clàssica divisió d’àrees i àmbits materials, iniciant el camí per a un nou model de governança política amb més connexió amb les necessitats reals de la ciutadania”.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021