La Palma de Cervelló

Junts per La Palma trenca amb la dinàmica legislativa dels darrers 16 anys

Nombre d’habitants (2022): 3.026
Superfície (km²): 5,46 km2
Densitat de població (hab/km²): 554,2
Gentilici: Palmerencs
Pàgina web de l’Ajuntament: http://www.lapalmadecervello.cat
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2023: 8.229.814,00 €
Euros/habitant: 1.156,3 €
Demarcació electoral: Sant Feliu de Llobregat
Partit judicial: Sant Feliu de Llobregat

 

Anna Pascual, cap de llista de Junts per La Palma - Compromís Municipal, guanya l’alcaldia a Xavier González després de quatre legislacions consecutives al càrrec. D’aquesta manera, la candidatura de Junts obté el 55,36% dels vots, el que es tradueix en un total de 7 regidors i la constitució d’una majoria absoluta que dona pas a una nova etapa de govern.

Mentrestant, la Palma Sempre – partit dels Comuns que havia obtingut la majoria absoluta al mandat anterior – roman com a principal partit a l’oposició amb només 2 regidors, aquesta vegada presentant una candidatura compartida amb ERC - Acord Municipal i encapçalada per Mercè Valls. En tercera i quarta posició se situa la candidatura de Som Alternativa Pel Canvi (En Comú Podem – C) i PSC-CP, amb 1 regidor cadascuna.

 

 

Per a la nova alcaldessa, la gran actuació a llarg termini que necessita el seu municipi és la sostenibilitat financera, per tal de “millorar la qualitat de vida dels palmarencs sense haver de ser un dels municipis que més impostos paguen del Baix Llobregat”. De la mateixa manera, una altra de les mesures que Pascual espera impulsar i que ha reivindicat fermament des de l’oposició és la millora dels serveis a la ciutadania, on s’inclou la neteja i el manteniment dels espais públics.

 

 

EL CARTIPÀS

Anna Pascual Roca
Alcaldessa amb regidories d'Urbanisme, habitatge i serveis; Relacions institucionals; Sostenibilitat; i Accessibilitat

Míriam Díez Piñol 
1a tinenta d’alcaldia. Regidores de Promoció econòmica, comerç i turisme; Espai públic i obres; Seguretat ciutadana i protecció civil; i Educació, esports i lleure

Jordi Segura Tejedor
2n tinent d’alcaldia. Regidories d'Economia i hisenda; i Gestió de personal

Míriam Redondo Hernández
Regidora d'Atenció a la ciutadania i ocupació; Serveis socials; Gent gran; i Polítiques d’igualtat i dona

Gerard Miret i Llop
Regidor de Comunicació, transparència i participació; Innovació i noves tecnologies; Cultura i patrimoni; i Mobilitat i Transport

Íngrid Galvis Ballesté
Regidora de Festes i de Joventut

Begoña Ponce Serrat
Regidora de Polítiques ambiéntalas i acció climàtica i de Salut