Gavà

Raquel Sánchez (PSC) va començar a fer realitat “grans projectes” de ciutat que ara continua Gemma Badía a l'alcaldia

Nombre d’habitants (2019): 46.771
Superfície (km²): 31,41
Densitat de població (hab/km²): 1.487,13
Gentilici: Gavanencs
Pagina web de l’Ajuntament: https://www.gavaciutat.cat/es
Correu de l’Ajuntament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pressupostos 2020: 54.500.000,00 €
Euros/habitant: 1.165,25 €
Demarcació electoral: L’Hospitalet de Llobregat
Partit judicial: El Prat de Llobregat

L'alcaldessa Gemma Badía va rellevar a Raquel Sánchez el dia 12 de juliol del 2021 després que Sánchez assumís el càrrec de ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Això va comportar un canvi en el cartipàs municipal de la zona i es van afegir dos regidors més: Lluís Guitart i Cristina Agustí.

El PSC va consolidar el seu poder a Gavà en les eleccions municipals de 2019, on va obtindre la majoria absoluta amb 11 regidors de 21 i una oposició reduïda. ERC també va treure uns bons resultats amb quatre regidors i és la segona força del municipi. Ciutadans i Podemos van empatar amb 2 i Junts per Gavà i el PP va aconseguir un regidor cadascú.

Durant la seva legislatura, l’ex alcaldessa Raquel Sánchez va crear cinc grans àmbits de gestió: Benestar, Acció Social i Ciutat Educadora; Nova Governança i Serveis Generals; Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat; Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica, i Espai Públic, Seguretat i Convivència. La nova distribució “respon al model de ciutat que volem preservar”. “L’anterior mandat vam posar les bases i, definitivament, a partir d’ara, hem d’agar impuls i començar a fer realitat grans projectes transformadors que començaran a definir el Gavà del futur”, va afegir la ex alcaldessa a la presentació del cartipàs.

 

 

EL CARTIPÀS

Gemma Badía
Alcaldessa

Jordi Tort
1r tinent d’Alcalde. President de l’Àmbit de Governança, Gestió Interna, Desenvolupament Econòmic Sostenible, Projecció de la Ciutat i Esports

Rosa M Fernández
2a tinenta d’alcalde. Presidenta de l’Àmbit d'Urbanisme, Habitatge, Obres i Sostenibilitat Ambiental 

Èric Plaza
3r tinent d’alcalde. President de l’Àmbit de Manteniment i Qualitat de l'Espai Públic i els Barris 

Ester Zamorano
4a tinenta d’alcalde. Presidenta de l’Àmbit de Benestar, Educació i Cultura 

Julio Tenorio
Regidor de Manteniment de Barris, Civisme i Convivència 

Mercè Campodarve
Regidora d’Educació i Sensibilització Ambiental. Regidora d'Inclusió Social

José Manuel Vara
Regidor de Gestió Interna i Serveis Generals

Alba Riba
Regidora de LGTB i Feminisme, Joventut i Drets Humans, Salut Comunitària i Cooperació. Regidora de Comerç. Regidora de Salut Pública i Drets dels Animals

Lluís Guitart
Regidor d’Esports, Mediació i Nova Ciutadania

Cristina Agustí
Regidora de Govern Obert. Regidora de Participació Ciutadana. Regidora de Serveis Socials i Gent Gran

 

ERC, per la seva banda, va prometre fer oposició “sense renunciar al dret a l’autodeterminació i a la forma de govern republicana”. Albert Massana, líder dels republicans a Gavà, va anunciar la intenció de fer una oposició “constructiva i amb propostes positives”. “Seguirem buscant, des de la humilitat i l’honradesa, augmentar el grau de participació de la ciutadania i el grau de transparència de les accions de govern”, va declarar.

En contrast amb les eleccions anteriors en 2015, la dreta (tant la independentista com la nacional) va perdre molta força. Convergència, que tenia dos regidors, va deixar pas a un Junts per Gavà que només en va mantenir un. El mateix que va passar amb el PP, que en va perdre un dels dos que tenia, i Cs també va perdre la meitat, quedant-se amb dos. A l’esquerra, Podemos va mantenir els dos regidors que va aconseguir amb Gava Sí se puede, mentre que ERC en va guanyar un.

Més informació sobre els compromisos del mandat fins al 2023, la tasca de l'oposició i els sous dels regidors a: Anuari 2020 i l'Anuari 2021